Manna Hatta

«Я б хотів зараз мати карту, яка мене роз»яснить тобі: усі пустелі в моїй душі, плями пісочного кольору й білі тундри, а також незаймані зони. Але там є один новий зелений рисуноок, який засвідчує те, що замерлзле озеро в моєму серці починає танути..."

«Хотів би отримати книжку, з якої я дізнаюся, що коїться в тобі, який там клімат, вегетація й фауна, хто — збудники твоїх хвороб і їхні німі потаємні противники у твоїй крові, а також живі істоти, щонайменші, яких я переношу собі поцілунками. Я хочу побачити те, що відбувається тут тепер, уночі, коли твоє тіло, залите світлом ілюмінацій, тепле й збуджене, прагне зустріти свято і торжество… і я вже бачу: прозорі плоди й коштовні камені, сердолік і рубін, сяючі мінерали. Кров»яне русло, перетворене на феєрію. Я хочу дивитися. Я хочу бачити."

«Хочу бачити й чути. Притулятися вухом до твого тіла, бо ніколи там не панує тиша: у легенях здіймається й опускається хвиля повітря, чути шум клапанів біля шлуночків серця, полохливий звук, коли ти ковтаєш, а також легкий хрускіт у руках і ногах...»

«Я не хочу нічого знати про тебе, виокремлювати тебе із твоїх історій. Твоя хода, твої рухи, погляд твоїх очей, те, як ти йдеш, твоя поступливість і мовчанка свідчать про тебе більше, ніж будь-який докумен чи посвідчення»

Це є уровки з твору Інгебор Бахман «Добрий Бог Манхеттену… до речі, усім львів»янам та гостям міста раджу відвідати театр Леся Курбаса, особливо виставу «Manna Hatta», яку поставили саме за цим твором

1 коментар

Сусанна Бугай
Боже, яка краса! Так тонко, чуттєво… ммм…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте